25 Eylül 2010

Neyi Neyle Yemelisiniz?

Yeşil çay & limon
Yeşil çay tam anlamıyla mucizevi bir içecek. Bir antioksidan deposu olan bu çay çeşidi, metabolizmayı hızlandırır ve vücudun susuz kalmasını önlerLimonla birlikte içildiğindeyse faydaları katlanarak artar: vücudunuz, antioksidanlardan, tek başına yeşil çay tüketmenize oranla 13 kat fazla fayda sağlar.
Sarımsak & balık
Bu iki lezzet adeta birbirleri için yaratılmışlardırBir araya geldiklerinde kolestrol düşürücü balık yağı ile kalp dostu sarımsak bir enfeksiyon giderici ajan vazifesi görür.
Kırmızı et & biberiye
Her ne kadar kırmızı et sağlıklı bir besin olarak kabul edilmese de hepimiz arada sırada da olsa biftek tüketiriz. Oysa kırmızı etin zararını azaltmak, hem de bunu etin tadına tat katarak yapmak mümkün.Biberiyenin içinde bulunan antioksidan bileşenler, etteki serbest radikalleri emer ve nötralize eder. Bu serbest radikaller ise yaşlanma belirtilerini ortaya çıkartan ana sebeplerinden biridir
Et & havuç
Sağlam bir öğün tüketmek istediğinizde, bağışıklık fonksyonlarınızı kuvvetlendirecek bu karışımı deneyinHavuçta bulunan A vitamini, proteinle birleştiğinde vücut tarafından çok daha rahat bir şekilde emiliyor. Ayrıca, etin sağladığı ekstra çinko sayesinde bağışıklık sisteminizin zayıflamasına karşı korunmuş oluyorsunuz.
Elma & kırmızı şarap
Kırmızı şarabın sağlığa faydalarını duyuran güncel çalışmalar yüzünden her gün yediğiniz elmayı bir bardak şarapla değiştirmeyi düşünmüş olabilirsiniz. Ama artık ikisi birlikte tüketmek için bir bahaneniz var.Elmada enfeksiyon önleyici bir madde olan kuersetin bulunur. Bu madde, kırmızı şaraptaki katesinle birleşince damarlardaki kan pıhtılaşmasını önler, kalp ve damar fonksiyonlarını düzenler
Yabanmersini & üzüm
İkisi de birer antioksidan deposu olan bu meyveler, hızlı bir atıştırmalık olarak veya yoğurtla birlikte tüketmek için harikadır. Fakat meyvelerin, tek başlarına yerine birlikte yenmeleri çok daha güçlü bir antioksidan etki sağlarİpucu: Yabanmersini ve üzümü mevsimindeyken alıp bir pişirme kâğıdının üzerinde tek tabaka halinde dondurup saklarsanız yıl boyu kullanabilirsiniz
Kuruyemiş & kurutulmuş meyve
Kuruyemiş çeşitleri protein açısından zengindir ve az miktarda su içerir -aynı şekilde kurutulmuş meyveler deBu yoğun gıdaları birlikte tüketmek de sindirimi kolaylaştırır.
Ispanak & pancar
Ispanak, karalahana gibi koyu yeşil renkli ve yapraklı sebzeler, C vitamini açısından zengin olan pancar gibi sebzelerle çok iyi bir kombinasyon oluşturuyor; çünkü bağırsaklardaki demir emilimi, C vitamini tarafından destekleniyor.
Domates & zeytinyağı
Domates, likopen denilen antioksidan açısından zengin bir sebzedir. Kalp ve damar hastalıkları riskini düşürdüğü bilinen likopen aynı zamanda yağda çözülebilir bir özelliğe sahiptirBu da şu anlama geliyor: likopen, zeytinyağı gibi tekli doymamış yağlarla bir araya geldiğinde emilim oranı da artıyor.

2 yorum:

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Biberiyeyi ette lezzet olarak kullanırım ama faydalı iş yapıyormuşum :)

Güzel bilgilerdi,teşekkürler.

Mutluanne dedi ki...

Güzel bilgilendirme için teşekkürler
şöyle bi bakınca zaten çoğunu birlikte tüketiyormuşuz faydalarını bilmeden dedim kendi kendime
sevgiler